26 juni 2022
  • 08:15 Mike Piazza bouwt zijn Azzurri op naar de Haarlemse Honkbalweek
  • 14:54 Team Rotterdam gaat EK Little League in Italië spelen
  • 00:23 Italiaanse deelnemers Europa Cup bewapend voor vijfdaagse in Bonn
  • 23:52 Azzurri oefenen tegen kampioensclub met oog op Honkbalweek Haarlem
  • 17:42 Azzurri breiden selectie uit onderweg naar Honkbalweek Haarlem

Amsterdam, 27 februari 2017 – De Oranjemannen zijn na hun trainingskamp in Arizona onderweg naar Zuid-Korea. Gisteren werd duidelijk dat ook Stijn van der Meer mee mag en dus deel uit maakt van de selectie voor de WBC.

Deze aankondiging van de KNBSB kwam voor veel mensen als een verrassing. Niet alleen omdat op 9 februari de “definitieve WBC-selectie” al bekend werd gemaakt, maar zeker ook omdat Van der Meer de plaats van Garia heeft overgenomen. Dat betekent dus een buitenvelder eruit en een binnenvelder erin.

Met Bogaerts, Simmons, Schoop, Profar en Gregorius heeft het Nederlands Team al een heel erg sterk binnenveld. Waarschijnlijk zelfs het sterkste binnenveld van alle deelnemende teams. Het buitenveld daarentegen is iets minder sterk bezet. Ik bedoel hier dus vooral het aantal buitenvelders.

Op de vraag waarom Van der Meer geselecteerd is geeft Meulens vanochtend een duidelijk antwoord. “Hij heeft een heel goed trainingskamp gehad en wij hebben een linkshandige slagman nodig op de bank. Hij is ook een goeie honkloper” (red.)

Hij bevestigt in dezelfde correspondentie ook de antwoorden die Selderijk al had gegeven betreffende het niet meenemen van Kieboom, Diaz en Bernadina. Over Profar zegt hij “Profar gaat linksveld spelen bij de Rangers dit jaar en mijn vriend Jeff Banister, dus zijn manager daar, heeft gevraagd hem daar te gebruiken”.

Over deze nu echt definitieve selectie zegt hij verder. “Deze mannen zijn goeie atleten en wij zijn klaar om de competitie met ze te beginnen” (red.).

En als Bam Bam dat zegt, dan ben ik in ieder geval bereid dat te geloven.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES