3 maart 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 30 augustus 2019 – Afgelopen dinsdag wist L&D Amsterdam te overleven en de Holland Series nog een klein beetje te rekken. Vandaag(officieel gisteren) kwamen ze met een knappe 1-2 overwinning terug uit Rotterdam. Overleven is weer leven geworden.

Na de 3-0 achterstand in wedstrijden waren er nog maar weinig mensen die L&D Amsterdam nog een reële kans gaven om de Holland Series te winnen, maar de stand na vijf wedstrijden is nu 3-2. Nog wel in het voordeel van Curaçao Neptunus, maar Amsterdam speelt zaterdag voor waarschijnlijk een vol gepakt Loek Loevendie Ballpark een thuiswedstrijd en kan daar een zevende wedstrijd gaan afdwingen.

L&D Amsterdam opende in de tweede inning de score. Yntema stond vanaf het begin sterk te gooien en leek na twee snelle nullen de slagbeurt snel door te komen. Een double van Clarijs werd opgevolgd door een single van Selassa waardoor Neptunus toch al snel tegen een 0-1 achterstand aankeek.

Bij L&D Amsterdam wist Heijstek de Rotterdamse slagploeg zes innings lang onder controle te houden, en pas na een veldfoutje in de zevende inning moest hij de 1-1 toestaan.

In de daarop volgende slagbeurt maakte Gilmer Lampe het verschil door de bal vol op z’n knuppel te nemen en ‘m over het midveldhek te slaan. Deze solo homerun zorgde voor de 1-2.

Van Driel en Kelly hielden het de 9e inning voor Curaçao Neptunus nog wel dicht, maar aan de kant van L&D Amsterdam gooide ook Mike Groen en Tom Stuifbergen in de laatste twee innings de deur op slot. Eindstand dus 1-2 in het voordeel van L&D Amsterdam.

Boxscore

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES