KNBSB hoort ons wel, maar luistert niet

Amsterdam, 31 augustus 2015 – Het lijkt wel alsof de “K” in KNBSB voor “Koppig” staat. Het is in ieder geval weinig “Koninklijk” hoe sommige lieden denken te kunnen omspringen met de discussie die vorig jaar op deze site gestart is.

Het officiële en openbare traject leek netjes te verlopen, dat moet ook gezegd worden. Er is vanaf begin dit jaar door de bond hard gewerkt aan het organiseren van de bijeenkomsten per cluster en later is er hard aan getrokken om de thema-avonden onder de aandacht te brengen bij de leden en de verenigingen.

Ook de uitwerking van de thema-avonden die te vinden is op de site van de KNBSB  is behoorlijk uitgebreid. Alleen van het meest controversiële thema “Sporten aantrekkelijker maken”, waar ook dat idiote klok-idee onder valt, is nog niets terug te vinden. Dat heb ik overigens direct erg verstandig gevonden, er was ook tijdens die avond nog veel teveel discussie en te weinig richting. Ik heb zelfs even gedacht dat het ontbreken van dit verslag het gevolg was van één van mijn mails aan de bond over dit onderwerp. Ik adviseerde daarin om toch vooral die controversiële onderwerpen te laten, en te starten met al die andere onderwerpen waar nog zoveel winst te halen valt. Hoofdklasse competitie opzet, jeugd, samenwerken met scholen en met elkaar etc. etc.

Beetje naïef gedacht van mij, want nu lijkt de vork toch anders in de steel te zitten. De klok die drie weken geleden ineens onder het scorebord van HCAW hing was daar het eerste teken van. Die klok blijkt niet alleen een actie van een koppige eenling, maar met medeweten van de bond te zijn opgehangen. Kennelijk gaat er getest worden met een klok.

Nu ben ik helemaal niet tegen testen of verandering, maar wel tegen onbehoorlijk bestuur en achterbaks gedoe. Te grote woorden? Zeg maar hoe ik het dan moet noemen?! We zijn met z’n allen een traject ingegaan, nota bene omdat die klok voor verreweg de meeste mensen een brug te ver was, en nu gaat er tóch sneaky met een klok getest worden. Zonder communicatie of zichtbaar plan. Onbegrijpelijk.

Die test is dus bij voorbaat al mislukt. Jammer joh, want wie gaat nu de resultaten van die test beoordelen, en waarop dan? De mensen die die test willen doen willen ook het gebruik van die klok invoeren. Ik geloof ze niet meer, onbetrouwbaar koppig volk is het.

En voor de klokdenkers die zich zorgen maken: Nee, als de klok in overleg met het bestuur van HCAW ergens wordt opgehangen dan gaan we ‘m niet nog een keer weghalen. Maar misschien moeten de verenigingen zich wél alvast zorgen gaan maken. Zo’n klok kost € 1.500,- per stuk en ik geloof niet dat er al een sponsor gevonden is die die 3 ton voor de KNBSB gaat ophoesten als iedereen ermee moet gaan spelen.