24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 6 juli 2016 – Dat de Nederlandse Honkbalsite en de KNBSB nauwe banden onderhielden was al een slecht bewaard geheim. Maar na het in dienst nemen van de Hoofdredacteur van de Honkbalsite neemt de bond nu een grote nieuwe stap.

Het gerucht dat de afdeling communicatie van de bond met een nieuwe honkbalpropaganda-site zou komen zong al een tijdje rond. Ook was bekend dat het de bedoeling van de bond was hiervoor samenwerking te zoeken met andere sites die al over honkbal en/of softbal schrijven.

Het ziet er nu naar uit dat alleen de Honkbalsite instapt als partner en dat beoogde partners Grand Slam, de site van Fastball Magazine en SoftbalDino niet zullen meedoen.

Dit nieuws is niet bekend gemaakt door middel van een persbericht, of een stuk op de Nederlandse Honkbalsite, maar het bericht dingt mee naar het best verstopte honkbalnieuwsbericht van 2016. Via de Topsport sectie op de site van de KNBSB had je op het bericht kunnen stuiten. Ook het tweede genomineerde verstopte bericht, met daarin een oproep voor schrijvers voor de nieuwe site, is daar terug te vinden.

Wanneer de Honkbalsite definitief wordt overgenomen is nog niet duidelijk. Wel dateert het laatste nieuwsbericht op die site van een week geleden, dus het zou best al snel kunnen zijn.

Ook de site van Fastball Magazine valt op dit moment niet echt actueel te noemen, dus misschien dat zij achter de schermen met andere dingen bezig zijn en toch ook een grote bijdrage zullen leveren.

Honkbalsite.com zal volledig in het teken staan van de hoogste klasse topsport honkbal en de nationale honkbal selecties. Omdat de KNBSB natuurlijk twee sporten moet dienen ontkomen ze er niet aan om ook een zustersite te starten. Op deze nog te lanceren softbalsite.com zal dan ook alle aandacht gaan naar de hoogste klasse topsport softbal en de nationale softbal selecties.

De site van de KNBSB zal zich dan verder kunnen concentreren op competitiezaken en verenigingsondersteuning.

Als de nieuwssites klaar zijn wordt ook nog een vierde site gelanceerd. Op honkbalsoftbal.nl zal vooral doorverwezen worden naar de eerder genoemde sites, maar bijvoorbeeld ook aandacht zijn voor de grote evenementen zoals de NK Little League en de EK’s en WK’s.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES