Kinheim en DSS laten er geen (kunst)gras over groeien

Amsterdam, 2 oktober 2019 – Het lijkt erop dat het onderzoek naar de samenwerking tussen DSS en Kinheim afgerond is en snel tot concrete stappen zal leiden.

Na de aankondigingen van het onderzoek op 2 september volgde een week later op de website van Kinheim al een nieuw bericht. Hierin was terug te lezen dat op 7 september de besturen van beide clubs gezamenlijk vergaderd hadden en er een onderzoeksteam geformeerd was dat op 10 september al bij elkaar zou komen.

Dit team kreeg de opdracht om “zo snel mogelijk doch uiterlijk 31 december 2019 een concreet onderzoeksrapport, inclusief aanbevelingen, op te leveren”. De voor- en nadelen van de verschillende samenwerkingsvormen moesten onderzocht worden en het team werd ook verantwoordelijk gesteld voor “een tijdslijn inclusief mijlpalen”.

De eerste concrete mijlpaal die dit heeft opgeleverd is de buitengewone ALV van 15 oktober a.s. waar gisteren alle leden van Kinheim voor uitgenodigd zijn. De leden van DSS zijn door hun club op dezelfde avond uitgenodigd voor een informatie-avond. Dat gaat dus véél sneller dan de eerder gestelde deadline van 31 december deed vermoeden.

Overigens is het hoge tempo wél logisch want op het veld vechten de eerste honkbalteams van beide verengingen nu nog om een plek in de Hoofdklasse, maar als het seizoen over anderhalve week voorbij is wil iedereen wel weten waar ze aan toe zijn.

Als je kijkt naar de senioren honkbaltak lijkt een rechttoe rechtaan fusie de perfecte samenwerkingsvorm. Als je Kinheim/DSS nu al als één verenging zou bekijken verandert er zelfs niets dat volgend jaar sowieso niet al zou veranderen. Je houdt één Hoofdklasse team, je krijgt één Overgangsklasse team want DSS 2 is gedegradeerd naar de Topklasse, en Kinheim 2 speelde al in de 1ste klasse.

Voor de honkbaljeugd en de softbalteams lijken er ook weinig consequenties te zijn die invloed hebben op de klasse waarin in 2020 gespeeld zou moeten gaan worden.

De bond is op de hoogte van de gesprekken, maar zal ook blij zijn dat de clubs het tempo erin houden. Als er snel een fusie wordt aangekondigd kan ook snel duidelijk worden hoe de competities eruit gaan zien, en hebben de spelers en coaches nog voldoende tijd op basis daarvan keuzes te maken.