17 april 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 8 oktober 2015 – Het seizoen is voor de meeste teams voorbij en voor de Hoofdklasse Teams is het jaarlijkse verhuisfestijn in volle gang.

Tijd dus om de afgelopen competities te evalueren dachten ze bij de KNBSB. Een goed idee, dacht ik ook, zeker omdat coaches en leden van Technische Commissies van alle clubs (ongeveer 170) uitgenodigd waren om mee te praten.

Maar vorige week bleek al dat de meesten van jullie dit helemaal niet zo’n goed idee vinden. De KNBSB plaatste daarom een noodkreet in de Homeplate omdat er nog maar 7(!) verenigingen zich hadden aangemeld. Kennelijk zonder resultaat, want in de Homeplate van gisteren wordt gemeld dat het Doelgroepenoverleg geannuleerd is

Hoe kan dat? Gaat het allemaal zo fantastisch? Zijn we blij met maximaal 18 wedstrijden bij de jeugd? Ook als dit leidt tot oneerlijke competities? Zijn we blij met competities waarin maar 12(!) wedstrijden gespeeld worden? Is er niet teveel niveauverschil in een aantal competities? Duren de wedstrijden niet te lang? Vinden we het niet belangrijk dat er iemand van de bond aanwezig is als je team kampioen wordt? Vinden we het niet leuker om een kampioenswedstrijd op eigen veld te spelen? Willen we niet kunnen promoveren, ook als er al een ander team van onze club in die klasse speelt?

Nee, nee, nee!! Kennelijk vinden we dat allemaal niet. Echt onbegrijpelijk als je de discussies van afgelopen jaar een beetje hebt gevolgd. Maar wel de enige conclusie die je kan trekken als je het dramatische aantal aanmeldingen voor a.s. zaterdag ziet. Het boeit ons allemaal niet. Winterstop. Treurig is het.

Ik wens de bond, met de nieuwe voorzitter voorop, veel wijsheid. En de mailbox breedtesport@knbsb.nl veel opbouwende en constructieve feedback. Maar schroom ook niet om misstanden te melden. Dat zal ik ook blijven doen, maar niet voordat ik bij mijn club gecheckt heb of ik wél vertegenwoordigd zou zijn geweest op het nu geannuleerde Doelgroepoverleg. Want daar begint het! Of eindigt het…. het is maar hoe je het bekijkt.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES