HCAW

8 november 2014 9:53

Beste Karen,

Helaas heb ik nog geen reactie op onderstaande e-mail mogen ontvangen. Desondanks meld ik me weer, want het aantal bezorgde HCAW-ers groeit en de tijd begint te dringen.

Ik heb inmiddels begrepen dat er een extra informatiebijeenkomst georganiseerd gaat worden. Ik ben blij dat de bond in overleg gaat met de verenigingen. Wat ik echter heel vreemd vind, is dat de regelementswijzigingen al voor deze bijeenkomst bekend gaan worden gemaakt. De bijeenkomst op 22 november lijkt dus slechts bedoeld om al genomen besluiten uit te leggen. Als dat inderdaad zo is, vraag ik mij af waarom wij zouden moeten deelnemen aan een discussie waarbij de uitkomst al bijvoorbaat vaststaat.

HCAW wil graag meedenken en vooral meewerken aan het zo groot en zo aantrekkelijk mogelijk maken van onze sport. De focus zou wat ons betreft vooral moeten liggen op het werven van vele nieuwe beeballers. De plannen om de regels en de competitie van het seniorenhonkbal aan te passen, gaan er in onze ogen absoluut niet voor zorgen dat er meer kinderen gaan honkballen. En dat zou volgens HCAW wel de eerste prioriteit moeten zijn.

Natuurlijk moeten we ook kijken waarom spelers en speelsters stoppen. Maar voordat we de regels van onze sport drastisch gaan wijzigen, moeten we het eerst met elkaar eens worden over hoe we dat gaan doen. Democratie is de slechtste regeringsvorm die er is, behalve alle andere vormen die van tijd tot tijd zijn uitgeprobeerd, zei Churchill al.

Samenvattend is HCAW van mening dat ingrijpende regelementswijzigingen alleen democratisch tot stand zouden moeten kunnen komen. Dat is de moeilijkste, maar tegelijkertijd de enige duurzame manier.
Namens een groot aantal bezorgde HCAW-leden verzoek ik jullie dan ook de voorgenomen plannen aanstaande maandag NIET te presenteren, maar juist in te trekken. Dan weet ik zeker dat we op 22 november met elkaar op een constructieve wijze kunnen praten over het behoud van onze mooie sport. Want dat is uiteindelijk ons gemeenschappelijke doel.

Met vriendelijke groet,
Koen van Joolen

HCAW Bussum
Vice-voorzitter en Bestuurslid Technische Zaken