17 april 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 4 augustus 2017 – Ik was er al een beetje bang voor, maar HCAW heeft een ‘bijzondere’ rol gespeeld in de soap die vorige week is ontstaan rondom de overschrijving van ‘De Brommer’.

Nadat vorig jaar ook Garia ná de overschrijvingsperiode van de bond toestemming had gekregen om in de Hoofdklasse te gaan spelen vroeg HCAW dezelfde dispensatie aan voor “De Brommer”, een speler die in de zomerstop spontaan aan was komen waaien. Deze dispensatie-aanvraag werd afgewezen waardoor De Brommer alleen mee kon spelen bij de Reserve Reserves (Eerste Klasse, breedtesport, maar ook heel leuk).

Na de competitie werden er in de topsport sectie bij HCAW een Hoofdklasse en een Overgangsklasse team samengesteld, en in beide teams was geen plaats voor De Brommer. Eind vorig jaar verhuisde De Brommer ook naar de regio Rotterdam en begin april besloot hij toch weer te willen gaan honkballen, een beetje in de buurt. De overschrijving werd aangevraagd. Iedereen was akkoord, De Brommer kon lekker gaan honkballen.

Nu blijkt alleen uit de brief van de bond die vandaag naar alle Overgangsklasse clubs gestuurd is dat HCAW de club is geweest die op 3 mei bezwaar heeft aangetekend tegen het uitkomen van De Brommer in een topsport-competitie.

Toen ik dat gerucht voor het eerst hoorde langskomen afgelopen zaterdag heb ik diverse mensen bij HCAW gesproken om te horen wat hiervan waar was. Ik kon me namelijk niet voorstellen dat mijn cluppie zoiets ongelooflijks akeligs zou doen. Toen ik de tekst “ter bescherming van het 2e” hoorde langskomen schrok ik me te barsten. “Dan zou ik me de ballen uit de broek schamen” was daarna mijn letterlijke tekst. Waarna ik om opheldering bij de vicevoorzitter heb gevraagd. Hij stelde me gerust en gaf aan dat dat HCAW dit natuurlijk nooit zou doen omdat we bij HCAW willen dat spelers kunnen spelen op hun eigen niveau en dat we daarom niet voor niets hadden meegewerkt aan de overschrijving.

Eind goed, al goed, zou je zeggen. Nou ja, de soap was nog in volle hevigheid bezig, maar het was in ieder geval niet de schuld van HCAW. Tot vanmiddag duidelijk werd dat HCAW tóch de boosdoener was. Ik heb toen meteen de vicevoorzitter weer bericht en die schaamt zich gelukkig, net als ik, de ballen uit z’n broek. Dit was namelijk niet wat HCAW wilde, zegt hij. De persoon die dit namens HCAW heeft uitgevoerd had dit nooit mogen doen. Deze persoon is hier inmiddels op aangesproken en de vicevoorzitter heeft zojuist aan de bond en alle Overgangsklasse clubs excuses aangeboden.

Beste allen,

Ik reageer normaal niet “aan allen”, maar wil graag heel duidelijk maken dat de vereniging HCAW nooit bezwaar heeft willen maken tegen het meespelen van De Brommer. Sterker nog, wij hadden al toestemming voor de overschrijving verleend. Het in de brief van Bart Volkerijk vermelde bezwaar blijkt een eenmansactie te zijn, waar het bestuur van HCAW niets vanaf wist. De betrokken persoon is hier inmiddels op aangesproken.
Het spijt ons dat wij ongewild een negatieve bijdrage aan deze situatie hebben geleverd.
Met vriendelijke groet,
Koen van Joolen
Vicevoorzitter HCAW

 

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES