And the beat goes on…(3)

Amsterdam, 1 juli 2015 – In onderstaande mail van Wil Kitslaar reageert hij op mijn mail die op deze site hier is terug te vinden.

datum: 29 juni 2015 08:53

Hoi Ronald,

Alle bijeenkomsten bij de KNBSB zijn begonnen met:
“Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg”
Gegeven het feit dat we al meer dan 30 jaar ledenverlies leiden en dat er nu honk- en softballers zijn die dit willen ombuigen in ledenwinst, moeten we vandaag iets anders doen dan gisteren. En dat is helemaal niet verontrustend, dat is heel normaal in onze westerse samenleving. Als Henri Ford nog steeds zijn motto “ elke kleur is mogelijk als het maar zwart is” zou hanteren, was Ford al lang van de markt verdreven. Zelfs de meest conservatieve organisaties passen zich aan gewijzigde omstandigheden aan. Wat succesvol in het verleden was, is dat niet per definitie in het heden. Doe mee in dit proces van veranderingen, we worden er allemaal beter van.

Inderdaad kan ik me voorstellen dat je het wellicht straks als een Pyrus overwinning gaat ervaren.
Als je dat niet wilt dan zullen er toch echt initiatieven, voorstellen, ideeën, plannen, etc. bedacht moeten worden en ook moeten worden uitgevoerd.
De wereld verbeteren kan niet alleen via het uiten van meningen. Het zijn de mensen die de kansen zien, creatief zijn, en de hand aan de ploeg slaan, die uiteindelijk iets tot stand brengen. Waarom zou je daar niet bij willen horen?

Verwijzen naar anderen die aan de slag moeten zal geen effect hebben. Hoofdklasse clubs gaan echt niet aan de slag omdat jij dat vindt. Je merkt het zelf. Na de “opstand” van 2014 zit iedereen weer in zijn cocon, en doet hetzelfde als daarvoor.
Er is nog een manier van veranderen die jouw wellicht aanspreekt. Ik noem dat de Youp methode. Youp van’t Hek veegde in één conference de vloer aan met Buckler van marktleider Heineken. Je kent het vervolg.
Veeg de vloer aan met Neptunus die Hawks oprolt en dat in combinatie met de Rookie teams van Neptunus (Tridents ver bovenaan) en van Hawks (troosteloos onderaan) Hoe kan het dat uit één regionale Baseball Academy (Unicorns) alle goede spelers naar Neptunus/Tridents gaan? Wie is hier de baas? Trekt Frans van Aalen (president van Neptunus)  aan alle touwtjes en wanneer valt “rupsje nooit genoeg” om? Volgens mij stof genoeg om een steen in de vijver te gooien.

Groeten,
Wil

NB een tie break vind ik ook een gedrocht. Maar probeer het maar eens te veranderen, de machthebbers, en dat is in dit geval niet de KNBSB, maar de mastodonten in de hoofdklasse (van Aalen voorop) zijn bepalend. Overigens als je geen tie break wilt dan kan dat tot gevolg hebben dat er gelijke spelen komen. En als je na verlenging een gelijkspel accepteert, dan zie ik geen reden om na 9 innings ook een gelijkspel te accepteren. En daar was jij toch tegen?