25 september 2022
  • 15:19 Coppa Italia 2022 voor Fortitudo Bologna
  • 17:13 San Marino wint Italy Series en Rimini degradeert uit Serie A
  • 17:44 “Uitstervend” Italiaans honkbal rept zich naar seizoensfinale San Marino – Parma
  • 12:39 Jubileumeditie Honkbalweek gezien vanaf de perstribune van het Pim Mulier
  • 08:49 Tjerk Smeets is de beste

Amsterdam, 12 juni 2016 – Afgelopen vrijdag, exact een maand na de aankondiging dat de wedstrijden in Amsterdam werden uitgesteld, maakte de ELB bekend dat er dit jaar helemaal geen Team Amsterdam meer zal spelen in de ELB.

In het persbericht spreekt President van de ELB Wim van den Hurk zijn teleurstelling uit over het feit dat de ELB deze beslissing heeft moeten nemen. De ELB kiest er nu voor alle energie te steken in een positieve afronding van de competitie met de drie resterende teams die inmiddels alledrie ook al tegen elkaar gespeeld hebben.

Ondanks de teleurstelling zegt Van den Hurk dat hij er zeker van is dat met de resultaten die al wél behaald zijn er een toekomst voor de ELB is, en dat de toekomst voor het Europese honkbal er al een stukje rooskleuriger uitziet.

Het ELB seizoen 2016 zal worden beëindigd met een speciaal evenement. De details over dit evenement en het definitieve speelprogramma voor de rest van het seizoen worden later bekendgemaakt.

Voor 2017 zal geprobeerd worden om samen met de CEB en de KNBSB naar een oplossing te zoeken. Of de CEB en/of de KNBSB hier voor open staan is op dit moment nog niet bekend.

Wel heeft L&D Amsterdam officieel toestemming gekregen oefenwedstrijden te spelen tegen de teams die nu in de ELB uitkomen. Omdat deze teams ook aangesloten zijn bij de CEB lijkt dit slechts een formaliteit geweest te zijn.

Dit betekent niet dat de wedstrijden van Team Amsterdam, bijvoorbeeld die tegen Regensburg die voor morgen en overmorgen gepland stonden, gewoon gespeeld gaan worden onder andere noemer. Als er oefenwedstrijden gespeeld zullen worden dan zal dat hoogst waarschijnlijk zijn in de weken dat er in Nederland gespeeld wordt voor het Europees Kampioenschap en/of tijdens de Honkbalweek.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES