24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 19 november 2014 – Eerder vandaag maakte ik op deze site al bekend dat de Kolom Breedtesport heeft besloten de bijeenkomst van 22 november niet door te laten gaan.

Een groot aantal mensen ontving om iets voor half vijf vanmiddag onderstaande mail waarin niet alleen staat dat de bijeenkomst niet door gaat, maar ook dat het voorstel voor de seniorencompetitie van tafel is. Hieronder de integrale tekst.

Beste bestuurder, commissielid, coach, speler,

De Kolom Breedtesport heeft in verband met de vele reacties van verenigingen besloten om het aangepaste voorstel voor de seniorencompetitie van tafel te halen en de bijeenkomst van 22 november niet door te laten gaan.

Dit is zeker geen afstel! We willen alleen in overzichtelijkere groepen, samen met u, praten over de toekomst van honkbal en softbal in de wedstrijdsport. We willen de energie die de afgelopen maand is losgekomen gebruiken om, tijdens een extra clusterronde in januari 2015, te komen tot de start van een nieuw gezamenlijk voorstel. Deze bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk. Na de extra clusterbijeenkomsten zullen we een werkgroep formeren, met vertegenwoordigers uit alle clusters, die samen met de Kolom Breedtesport tot ideeën en voorstellen komt richting de reguliere clusterbijenkomsten in mei 2015. Wij gaan direct aan de gang met de voorbereiding van de extra clusterronde en zullen u zo spoedig mogelijk persoonlijk informeren over data en locaties.

Uitstel betekent dus geen afstel: er zal iets moeten veranderen om onze sporten aantrekkelijker te maken voor (nieuwe) seniorenleden en zo ons bestaansrecht als vereniging en bond te behouden. Nu de cijfers voor 2014 bekend zijn, zien we namelijk wederom een terugloop van totaal 331 leden, met een terugloop bij de seniorenhonkbal (-73 leden) en senioren damessoftbal (-90 leden). Daar waar we in 2014 ongeveer 3.500 nieuwe leden zien instromen (in alle leeftijden) is de uitstroom dus groter. Bij de jongste jeugd zien we daaraan tegen, door de aanpassingen in de afgelopen jaren, een ledengroei.

We denken tijdens de clusterbijeenkomsten te bereiken dat er meer draagvlak ontstaat voor veranderingen en er ideeën ontstaan die bijdrage aan de groei van onze sporten.

De competitiestructuur van 2014 blijft dus gehandhaafd in 2015.

Met vriendelijke groet,

Gijs Selderijk
Programmamanager Breedtesport
Director of Development

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES