17 april 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 9 maart 2015 – Voor veel teams is afgelopen weekend het honkbalseizoen begonnen, maar helaas geldt dat niet voor een hoop bestuurders van verenigingen. Zij zijn kennelijk nog steeds in een hele diepe winterslaap.

Daar waar er over de Doelgroep Bijeenkomst in oktober vorig jaar nog gezegd kon worden dat deze niet goed (genoeg) aangekondigd was, hebben de clubs voor wat betreft het KNBSB Congres 2015 echt geen tekst meer.

Het thema van het congres “Ledengroei” sloot naadloos aan op wat veel honkballers (en softballers/sters) de afgelopen maanden heeft beziggehouden, maar toch vond een ruime meerderheid van de verenigingen het niet nodig om iemand naar het congres af te vaardigen.

De eerst voorzichtige inschatting is dat er zo’n 50 clubs wel de moeite heeft genomen naar Driebergen af te reizen, en dat is minder dan 1/3 van het totaal aantal clubs!!!

Een gemiste kans voor de bestuurders, want ik heb begrepen dat het een zeer informatieve en inspirerende dag is geweest voor de mensen die wél zijn komen opdagen. Maar ook voor de leden van de clubs is dit geen goed nieuws. Wij verwachten immers van onze bestuurders dat ze geïnformeerd zijn en blijven over wat er bij de bond en andere verenigingen speelt. We hebben gezien wat er kan gebeuren als dat niet zo is…

Op de site van de Dutch Senior Baseball & Softball Leaugue staat al een kort verslagje van iemand die wél is afgereisd naar Driebergen.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES