24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 15 november 2014 – De kop van dit artikel had goed bedacht kunnen zijn voor de actie die we nu op 9innings.nl aan het voeren zijn.  Maar dat is niet zo, deze kop is namelijk al meer dan zeven maanden oud.

“Respect the game!” is namelijk het motto dat de KNBSB heeft bedacht voor het seizoen 2014. Op 14 april, bij de start van het seizoen, verschijnt ook een artikel met deze kop op de site van de KNBSB. Voorzitter Bob Bergkamp en directeur Hans Meijer tekenen in hetzelfde stuk voor de toelichting “Daarmee roepen we iedereen op om respect voor de wedstrijd en het spel te hebben en daarmee dus ook voor elkaar!”.

image

Nog geen zes weken later wordt in het bondsbestuur het “besluit mandaat kolommen” genomen. Hiermee mandateert de directeur de Kolom Breedtesport tot “het wijzigen, vaststellen en (laten) uitvoeren van de reglementen van wedstrijden, de competities en spelvormen in de betreffende kolom”. Het logo dat hoort bij “Respect the game!” is dan alweer vervangen door het minder risicovolle “Connect to the game”.

Print

Dat blijkt geen toeval want een klein half jaar later presenteert de Kolom Breedtesport plannen die weinig respect tonen voor “the game” en passeert daarmee tegelijkertijd even respectloos de clubs.

Ik roep hierbij het bondsbestuur en algemeen directeur Hans Meijer in het bijzonder dan ook op om het mandaat voor de Kolom Breedtesport in te trekken. Daarmee wordt het broodnodige respect getoond aan de clubs die massaal geageerd hebben tegen de voorgenomen reglementswijzigingen, maar tot op heden genegeerd worden door dezelfde mensen door wie ze vertegenwoordigd zouden moeten worden.

Laat 22 november een start worden van overleg met de clubs, en niet een onmogelijke discussie met honkballers, softbalsters en bestuurders die aan het eind van de rit alleen maar verliezers zal kennen. Respect the game, en elkaar!

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES