Onze Gezellen

11 november 2014

Beste Ronald,

Hoe zijn jou de aangepaste voorstellen bevallen?

Wij denken dat er dus niet zoveel tot niks is veranderd en dat de bond zijn voor opgezette plan gewoon gaat doorzetten. Zie jij dit anders? Daarbij zou het geheel ondemocratische, logge en vast geroeste bond systeem een keer door een onafhankelijke en onderlegde groep moeten worden onderzocht, dit is mijn persoonlijke mening.

Daarbij zou ik de KNBSB weleens een uitleg willen horen geven, waarom er nergens in de conclusie of vraagstelling staat of het ook met iemands financiële situatie te maken heeft of zij wel of niet kan blijven spelen. Daar de bond vorig jaar 180.000 mis begroot en direct Door belast aan de spelers en speelsters bij de bond. Wij hebben dat als verenigingen kunnen verklaren bij onze leden waarbij de bond in gebreke blijft. Wel hebben wij toen met een hoop opzeggingen te maken gekregen.

Kortom is het niet wat voor de bond om te kijken wat er gebeurt als er wat geld wordt gebruikt in de breedtesport ipv alleen topsport waardoor de lasten voor de leden binnen het normale blijven. Het is namelijk een statistisch gegeven dat in de economisch mindere tijd mensen besparen op sport en vrijetijdsbesteding. Alle sportbonden hebben er last van, maar de KNBSB schijnt te denken dat zij een uitzondering zijn.

Graag hoor ik van je, waarnaar ik onze brief zal versturen naar de bond.

Met vriendelijke groet,
Mario van Diemen
Onze gezellen