24 mei 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 19 oktober 2016 – Niet heel veel mensen kijken nog naar de stand van de Rookie competitie van dit seizoen. Waarom zou je ook, het is afgelopen, DSS is kampioen en volgend jaar is er helemaal geen Rookie League meer.

Maar een oplettende volger (bedankt voor de tip) wees me erop dat er nog twee teams zijn die nog maar 29 in plaats van de beoogde 30 wedstrijden gespeeld hebben. De wedstrijd Pioniers tegen Tridents stond voor veel eerder dit seizoen gepland, maar door het EK en later de play-offs en de Holland Series kon er elke keer geen nieuwe datum geprikt worden.

Jammer maar helaas, dachten de clubs in eerste instantie. Er stond niets meer op het spel. Tridents kon niet meer van zevende en laatste plaats af en Pioniers zit muurvast op plaats zes, met een straatlengte achterstand op de nummer vijf Kinheim.

De bond dacht daar echter anders over en besliste dat de wedstrijd hoe dan ook gespeeld moest worden. Dat schijnt bij topsport te horen. Tridents stemde toe en liet de wedstrijd dus alsnog inplannen, maar Pioniers had al aangegeven dat hun seizoen over was, dat ze niet meer op hun veld mogen trainen en dat ze er ook eigenlijk helemaal geen zin meer in hadden.

Pioniers meldde dus netjes dat ze geen team bij elkaar konden krijgen, kwamen niet opdagen, kregen 2 punten aftrek, waarschijnlijk een boete en… de wedstrijd moet ingehaald worden.

Dat laatste schijnt nu toch niet te hoeven, maar… aan één Rookie was niet gedacht. Deze ondeugende Rookie heeft namelijk eerder dit seizoen een meningsverschil met een scheidsrechter gehad. Dat uitte hij door ‘Jezus wat slecht’ te zeggen.

Hij werd eruit gestuurd, maar daar bleef het niet bij. Hij werd namelijk geschorst, en nu komt het, tot de Rookies één wedstrijd gespeeld hebben. En tja… die wedstrijd gaat er niet meer komen. Geen inhaalwedstrijd betekent einde seizoen, einde Rookie League en dus een in de kiem gesmoorde carrière.

Maar zo’n vaart zal het waarschijnlijk niet lopen. Er zal een alternatieve straf worden bedacht. Misschien is het een idee, gezien de aard van de ‘overtreding’, om de Rookie een stevige preek te geven en hem vervolgens de kans te geven z’n zonde op te biechten op het bondsbureau.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES