25 september 2022
  • 15:19 Coppa Italia 2022 voor Fortitudo Bologna
  • 17:13 San Marino wint Italy Series en Rimini degradeert uit Serie A
  • 17:44 “Uitstervend” Italiaans honkbal rept zich naar seizoensfinale San Marino – Parma
  • 12:39 Jubileumeditie Honkbalweek gezien vanaf de perstribune van het Pim Mulier
  • 08:49 Tjerk Smeets is de beste

Amsterdam, 24 juli 2020 – Er werd al een tijdje over gesproken, maar om de clubs die geen Holland Series toch wat meer honkbal te geven dit seizoen zal er  na de play-offs een bekertoernooi gespeeld worden.

Aan dit toernooi zullen niet alleen de zes hoofdklasse teams meedoen die geen Holland Series spelen, maar ook de nummers 1 en 2 van de Overgangsklasse doen mee.

In dit bekertoernooi zal ieder team vier wedstrijden spelen, verdeeld over twee weekenden. De acht teams worden opgedeeld in twee poules van vier waarin elke team één keer tegen elkaar speelt. Er worden dus geen dubbels gespeeld.

Na deze eerste drie wedstrijden is er in elke poule een eindstand. De nummers 1 uit beide poules spelen tegen elkaar om de beker. De nummers 2 spelen om de derde en vier plaats, de nummers 3 om de vijfde en zesde plaats en de nummers 4 mogen proberen geen laatste te worden.

Ook voor de 10 teams uit de Overgangsklasse die niet meedoen met dit bekertoernooi, maar voor wie het seizoen dus ook erg kort duurt, wordt nog gekeken naar een alternatief programma.

En voor wie zich afvraagt waarom deze extra wedstrijden gespeeld gaan worden: voor het honkbal, voor het publiek, voor de spelers die stuk voor stuk geen miljonair zullen worden van het spelletje, en dus vooral spelen omdat ze het leuk vinden én natuurlijk voor de verenigingen die dit jaar véél minder kantine-omzet zullen draaien dan gezond voor ze is.

Als we ons met z’n allen op de velden ook nog ‘ns netjes aan de RIVM-regels houden dan voorkomen we niet alleen dat we ziek worden, maar ook dat er geen velden afgesloten gaan worden door de gemeentes. Want dat zouden de verenigingen weleens niet kunnen overleven en dan zijn we nog veel verder van huis.

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES