Gaan Kinheim en DSS fuseren?

Amsterdam, 3 september 2019 – Gisterenavond, tijdens een Bijzondere Algemene Ledenvergadering, zijn de leden van DSS geïnformeerd over de plannen die die club heeft voor onderzoek naar samenwerking met Kinheim.

Ook de leden van Kinheim zijn gisterenavond geïnformeerd over deze plannen, zij kregen een e-mail. De tekst in die e-mail is zo goed als gelijk aan de teksten die op zowel de site van Kinheim als de site van DSS staan. Beide clubs hebben het bericht vandaag ook op hun Facebookpagina’s gedeeld. De meeste mensen die geïnteresseerd zijn in honkbal in Haarlem en omstreken zullen dus inmiddels wel op de hoogte zijn.

Wat betreft de afstemming van de communicatie gaat er in ieder geval al heel veel goed. Niet alleen zit er geen licht tussen wat DSS zegt over het onderzoek naar de samenwerking en wat Kinheim hierover zegt, maar ook zijn ze voorzichtig naar hun leden toe. Ze geven aan dat ze én hun leden op de hoogte houden én dat ze, als er grote stappen gemaakt zullen worden, dit netjes via de ALV’s zullen laten verlopen. Ik ken de statuten van beide verengingen niet, maar ik ga ervan uit dat de ALV’s daar ook iets over te zeggen hebben. Ze moeten dus wel, maar voor de pais en vree toch goed om het even op te schrijven.

Wat er uit dat onderzoek gaat komen is natuurlijk nog niet duidelijk, maar aangezien de besturen elkaar dus al goed kunnen vinden en bij de ledenvergadering van DSS al veel positieve geluiden te horen waren geweest (volgens het bericht van DSS op Facebook), zal het waarschijnlijk wel een vergaande samenwerking worden(?).

De meest vergaande samenwerking is dan natuurlijk een fusie. De velden liggen naast elkaar dus logistiek is er geen probleem. Voor de jeugdteams lijkt het me ook geen probleem. Het maken van teams wordt alleen maar makkelijker en er blijven in de regio genoeg tegenstanders over. Kinheim heeft maar één dames softbalteam en dat speelt in de 3e klasse, dus ook voor het Golden League team van DSS zijn er geen beren op de weg.

Alleen voor de Topsportsecties voor het honkbal zouden er op korte termijn consequenties kunnen zijn, en dat zijn eigenlijk vooral positieve consequenties. DSS verloor afgelopen weekend in de play-downs verrassend van Storks waardoor ze voor behoud in de Hoofdklasse een best-of-five zullen moeten gaan spelen tegen de winnaar van de ‘Bovenste-8-poule’ van de Overgangsklasse. Op dit moment is dat, u raadt het al, Kinheim. Met nog 6 wedstrijden te gaan, waaronder twee tegen RCH en Euro Stars, de nummer twee en drie in de poule, kan er in die competitie nog van alles gebeuren.

Als je met een roze Haarlemse bril kijkt zou het zomaar kunnen zijn dan DSS en Kinheim mogen spelen om een plek in de Hoofdklasse. Een series met alleen maar winnaars, als er gefuseerd gaat worden tenminste, maar misschien kun je het dan ook wel bij één wedstrijd laten. Maar hoe het Hoofdklasse-team er in 2020 dan uit zal zien…

Maar dit is allemaal op dit moment nog ver weg, al is het leuk om over de scenario’s te speculeren.

Hieronder de tekst zoals deze door DSS en Kinheim verspreid is.

Beste DSS’ers/Kinheimer,

In het kader van transparant communiceren vinden we het als bestuur belangrijk om je te informeren over een recente ontwikkeling die al onze leden en betrokkenen aangaat.

Vertegenwoordigers van de honk- en softbalverenigingen Kinheim en DSS hebben onlangs een gesprek gehad waarin besproken is of de mogelijkheid tot samenwerking tussen beide verenigingen onderzocht kan worden. De uitkomst is overlegd in de besturen van beide verenigingen en we zijn allebei unaniem positief over een dergelijk onderzoek.

We komen als besturen op zeer korte termijn bij elkaar voor nadere kennismaking. We gaan samen het vervolgtraject vormgegeven en samen vaststellen wat nodig is om te komen tot gefundeerde keuzes in het belang van de toekomst van beide verenigingen.

Mochten er gedurende het traject voorgenomen besluiten zijn, dan laten we die uiteraard via een Algemene Ledenvergadering [ALV] bekrachtigen. Relevante informatie over de voortgang blijven we uiteraard delen met je.

We vertrouwen erop je hiermee voor nu voldoende geïnformeerd te hebben.

Met sportieve groeten,

Michael Halderman

Namens het bestuur van Honk- en Softbalvereniging DSS

/

Jan Berkhout

Voorzitter Honk- en softbalvereniging Kinheim