Ducks

12 november 2014 21:14

Beste dames en heren van de bond,

Ook vanuit Ducks hebben wij met veel interesse de mogelijk door te voeren spelregelwijzigingen gevolgd. Mede namens de trainers/coaches van ons eerste honk- en softbalteam stuur ik u deze reactie.

Als sinds jaar en dag zijn wij gewend om 7 danwel 9 innings te spelen. Voor ons is het inkorten van de speelduur dan ook niet noodzakelijk. Desondanks kunnen wij wel begrip op brengen voor de discussie, die is opgestart. Zo heeft ons eerste softbalteam een aantal jaar geleden de mogelijkheid om te promoveren afgeslagen vanwege het spelen van 2x 6 innings in de tweede klasse (en dus een te lange speelduur in combinatie met een te smalle selectie).

De genomen maatregelen gaan ons echter te ver. Wij vinden dat wij spelen op basis van een aantal innings en niet op basis van tijdsduur. O.a. de discussies over het wel of niet verstrijken van de speeltijd, staan ons als jeugdcoach en -speler nog vers in het achterhoofd. Ook het extra aanvragen van time-outs in de laatste inning om de speeltijd te verkorten hadden weinig te maken onze mooie sport.

Vanuit de spelers en speelsters van onze teams komt dezelfde reactie. “Spelen op tijd” is ongewenst. Mocht inkorting van de wedstrijden noodzakelijk zijn, dan zouden wij liever zien dat de wedstrijden in de 3e klasse HB bijvoorbeeld verkort zouden worden naar 7 innings. In de 2de klasse HB en hoger zien wij geen reden tot inkorten en dus gewoon 9 innings, wat ons betreft. Ons eerste softbalteam (3e klasse) wil verzoeken om helemaal geen wijziging in hun speelduur aan te brengen.

Helaas kunnen wij op 22 november geen lid afvaardigen naar de doelgroepenbijeenkomst. Ik hoop dat jullie de vele reacties van de verenigingen zwaar meewegen in jullie besluit.

Met vriendelijke groet,

Kees van Aarle
voorzitter Technische Commissie
JRC Ducks