17 april 2024
  • 11:02 Honkbal, zoals het hoorde
  • 13:35 San Marino bedenkt zich op de valreep en schrijft in voor Serie A 2023
  • 11:29 Italiaans honkbal verliest kampioensclub, maar krijgt 5 miljoen van NOC
  • 00:48 Mike Piazza haalt 2 Major League pitchers voor Azzurri bij WBC 2023
  • 19:53 Amerikaanse coaches gaan Italiaans honkbal verder ontwikkelen richting WBC 2023

Amsterdam, 10 maart 2021 – Het is nog zonder officiële bevestiging uit Nieuwegein, maar het ziet er naar uit dat uiteindelijk vijf ploegen zich hebben ingeschreven voor het bekertoernooi.

Officieel hadden de clubs tot en met maandag nog de mogelijkheid zich aan te melden, maar dinsdagochtend was er nog geen witte rook uit Nieuwegein. Dinsdagavond werd er vervolgens weer een spoedoverleg ingepland met als uitkomst dus een bekertoernooi waaraan vijf teams zullen deelnemen.

Ik hou een kleine slag om de arm omdat de definitieve beslissing vandaag nog genomen moet worden. Het lijkt er op dat naast Curaçao Neptunus, L&D Amsterdam en HCAW ook Twins en Hoofddorp Pioniers zullen gaan proberen via de kortste route een Europacup-ticket te bemachtigen.

Wat dat precies gaat betekenen voor het speelschema én de speeldagen is ook nog niet duidelijk omdat die eerste drie ploegen hebben aangegeven op donderdag, zaterdag en zondag te willen spelen, en Pioniers en Twins alleen op zaterdag en zondag. Overigens geldt dat laatste ook voor de drie andere clubs Quick, Storks en Kinheim/DSS.

Verder zal er dus in de bekercompetitie elk weekend één team vrij zijn, als je tenminste ‘normale’ series van drie wedstrijden wil spelen. Maar dat lijkt eenvoudig op te lossen omdat de overgebleven drie ploegen bij de start van het bekertoernooi ook met hun oefenwedstrijden zullen willen beginnen, en die zitten dus ook met een oneven aantal.

Vast en zeker later meer…

Ronald Bouwman

RELATED ARTICLES