All Star Game nieuwe stijl in 2017

Amsterdam, 16 oktober 2016 – In het voorlopige speelschema voor de Hoofdklasse is voor komend jaar weer ruimte gelaten voor een All Star Game.

Dit jaar werd er door de honkballers geen All Star Game gespeeld. De officiële reden die hiervoor was de voorbereiding op het EK, maar de treurige vertoning van 2015 kan ook meegespeeld hebben.

Dat de wedstrijd in 2015 niet was wat het had moeten zijn lag niet aan UVV die als organiserende vereniging er een mooie dag van probeerde te maken, maar alles met de opzet van deze voor Nederland nieuwe traditie.

In Nederland kijken we al snel naar Amerika als het om honkbal gaat, zo ook met de All Star Game. En hoewel ook de MLB worstelt met de opzet en inzet van hun All Star Game staat wel vast dat er altijd een American League en een National League team is. Dat klinkt toch een stuk aantrekkelijker dan Team X tegen Team Y of Team Rood tegen Team Blauw zoals we in Nederland doen, of deden.

In 2015 werd de wedstrijd ook nog ‘ns teruggebracht naar zeven innings. Vooraf werd nog bepaald dat er bij een gelijke stand een tie-break gespeeld zou worden, maar uiteindelijk werd er voor een nóg slechtere oplossing gekozen. Jawel, voor het eerst sinds de eerste All Star Game in 2010 eindigde de wedstrijd na zeven innings in een gelijkspel, 5-5. Dat zou niet moeten mogen in honkbal. Ga dan maar voetballen als je dat leuk vindt.

In 2017 wordt er dus wel weer een All Star Game gespeeld, maar de opzet wordt anders. Het wordt namelijk een wedstrijd tussen het Nederlands Team, ik neem aan de selectie die ook op het WPT zal spelen, en een selectie van andere toppers uit de Hoofdklasse.

Wat mij betreft al mooi omdat je op deze manier in ieder geval weer een extra wedstrijd van het Nederlands Team hebt in eigen land. Dat zal vast meer publiek opleveren dan de wedstrijd X tegen Y.

De All Star Game staat nog onder voorbehoud op het speelschema (zaterdag 12 augustus) en ook is nog niet bekend wie de wedstrijd mag, moet of wil organiseren. Bij de voorgaande edities werden de organisatierechten toegekend aan de nummer 5 van de competitie het jaar ervoor. Met die logica zou HCAW in 2017 aan de beurt zijn. Ook is nog niet bekend of ook de All Star Game voor de softbal dames op dezelfde dag en bij dezelfde club gespeeld zal worden.