9innings.nl bij de NOS

Amsterdam, 27 april 2018 – Afgelopen maandag viel er een mailtje in mijn mailbox met als onderwerp “honkbal/ financiën”. Afzender Maarten Kolsloot van de NOS.

Of ik wat vragen wilde beantwoorden over een stuk dat ik op 9innings.nl had geschreven. Lichte twijfel was er wel, want meewerken aan een “honkbal-afbreek-item” wilde ik niet. Op m’n eigen site, hier dus, heb ik zelf de controle over wat ik publiceer, en hoewel niet iedereen het met me eens is vind ik dat ik hier een eerlijk beeld geef van wat er gebeurt en misgaat in de Nederlandse honkbalwereld.

Maar goed, de auteur van het boek “Honkbalgoud” zou ik toch moeten kunnen vertrouwen. Aan het einde van het telefoongesprek kwam de vraag of ik het nog eventjes wilde overdoen op camera. *slik*.

Het zou woensdag of donderdag worden, maar maandag einde dag werd ik gebeld dat het toch dinsdag, morgen dus, zou worden. 24 uur later stond ik met een camera op een meter van m’n kop tegenover NOS sportverslaggever Vlado Veljanoski.

Heel veel gepraat, over alles dat me dwarszit bij de bond, het bestuur, het selectiebeleid, de begroting, de Olympische Spelen etc. etc. Maar ik kreeg natuurlijk niet het hele “Nieuwsuur” en Bart Volkerijk en Ruud van Zetten mochten ook nog wat zeggen.

Gisterenavond was het zover. Het item werd uitgezonden en hoewel het natuurlijk onmogelijk is alles in die paar minuten te proppen ben ik best tevreden. Het stuk dat Maarten Kolsloot erbij schrijft geeft alweer iets meer diepgang. Maar voor het hele verhaal raad ik jullie toch aan vooral 9innings.nl te blijven volgen 😉